Om ni är rädda...

... för att jorden ska gå under 2012. Var inte det! Här kommer lite frågor och svar som NASA har svarat på! Efter det kan ni känna er trygga...

Fråga: Finns det några hot mot jorden år 2012? Många webbplatser säger att världen kommer att gå under 2012.

Svar: Inget ont kommer att hända med jorden år 2012. Vår planet har varit att få det bra i mer än 4 miljarder år, och trovärdiga vetenskapsmän över hela världen känner inget hot i samband med 2012.

Fråga: Tar mayakalendern slut år 2012?

Svar: Precis som den kalender som du har på din köksvägg inte upphör att existera efter den 31 december Maya-kalendern inte upphör att existera den 21 december 2012. Detta datum är slutet av Maya lång räknas perioden, men då - precis som kalendern börjar igen den 1 januari - en annan lång räknas inleds för Maya-kalendern.

Fråga: Riskerar jorden att träffas av en stor meteor 2012?

Svar: : Jorden har alltid varit föremål för påverkan av kometer och asteroider, även stora hits är mycket sällsynta. Den sista stora effekten var 65 miljoner år sedan och som ledde till dinosauriernas utdöende. Idag har NASA astronomer genomför en undersökning som kallas Spaceguard Survey för att hitta några stora jordnära asteroider långt innan de slår. Vi har redan fastställt att det inte finns några hotfulla asteroider så stor som den som dödade dinosaurierna. Allt detta arbete sker öppet med upptäckter postat varje dag på NASA NEO Program Office hemsida, så du kan själv se att ingenting förväntas hit till 2012.
OSV...
Ni ser ju själva. Att jorden ska gå under 2012 är självklart en lögn. Allting är bara på hittat. Läs mera HÄR om fler frågor och svar. Det är på engelska men ni kan översätta annars.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Tiger Print Pointer 2